oldaltérkép (sitemap)

A Dryzone utólagos vízszigetelő krém használatának előnyei

Annak érdekében, hogy a Dryzone vízszigetelő krém előnyeivel teljes mértékben tisztában legyen, fontos megvizsgálni az 1950-es évek óta alkalmazott „alacsony nyomású injektálás” és a „gravitációs” elven működő utólagos vízszigetelések hiányosságait.

Hagyományos nyomás alatti injektálás A fent említett injektálásos szigetelési technológiák hatásosnak bizonyultak, azonban fény derült számos előnytelen tulajdonságukra is:

 • A hagyományos injektálásokhoz alkalmazott szigetelőanyagok a habarcsban lévő repedéseken keresztül elfolyhatnak, így egyenletes eloszlásuk nem biztosított a habarcsrétegben. A kontrollálatlan folyadék megjelenhet a szomszédos falakban vagy akár károsíthatja a szomszédos ingatlant is.
 • A hagyományos injektálásnál alkalmazott szigetelőanyagok sok vizet/oldószert tartalmaznak, ezért hosszabb a vizes falazat kiszáradási ideje.
 • A nyomás alatti injektálás megfelelő óvintézkedések nélkül veszélyes lehet, hiszen az utólagos vízszigeteléshez használt vegyi anyag könnyen a munkás arcába fröccsenhet.
 • A különböző anyagú falak eltérő porozitásúak, ezért eltérően viselkednek az injektálás során. A kivitelezést végző szakemberek gyakran nem veszik figyelembe a különbségeket és nem megfelelően állítják be az injektálási nyomást.
 • A hagyományos injektálási technológiához drága és rendszeres karbantartást igénylő injektáló berendezés szükséges.
 • A nyomás alatti injektálással készülő utólagos vízszigetelések minősége nagyban függ a munkát végző személytől. Ha a kevésbé képzett munkás a szükséges idő előtt végez, az könnyen minőségi problémát okozhat.
 • A gravitációs szigetelési eljárás rendkívül időigényes, hiszen rendszeresen fel kell töltenünk a furatokat, ráadásul a szigetelő anyag terjedése a falazatban nem is egyenletes.
 • A nyomás alatti injektálásnál vagy a gravitációs szigetelési eljárásnál alkalmazott vegyi anyagok általában maró hatásúak, némelyik tűzveszélyes is.
 • A Dryzone vízszigetelő krémet nem nyomás alatti injektálással kell alkalmazni. Egyszerűen juttatható a furatba, ahonnan felszívódik a falazatba, így elkerülhetjük a fentiekben részletezett nyomás alatti injektálás hátrányait.

 • A Dryzone szigetelőkrém hatóanyagtartalma meghaladja a 60 %-ot, szemben a hagyományos injektáláshoz használt mikroemulziókkal, melyeké sok esetben alig 5-10%. Ezért a Dryzone utólagos szigetelőkrém alkalmazásakor nem jut további nedvesség a falazatba, ezzel is gyorsítva a fal száradását.
 • A Dryzone vízszigetelő krémet egy egyszerű kinyomó pisztollyal injektáljuk, melynek költsége töredéke a hagyományos kisnyomású injektálásnál alkalmazott gépekének.

Modern utólagos vízszigetelés készítése Dryzone szigetelőkrémmelA Dryzone szigetelőkrém további előnyöket nyújt az utólagos szigeteléssel foglalkozó vállalkozások számára azon felül is, hogy teljesítménye meghaladja a hagyományos vegyi szigetelésekét.

Ezen előnyök között talán a legfontosabb a munka elvégzésének sebessége, hiszen egy hagyományos kisnyomású injektálásnál általában háromszor gyorsabban elvégezhető a szigetelési munka Dryzone szigetelőkrémmel. A Dryzone krémmel a gyors kivitelezhetőségnek köszönhetően a szigetelő vállalkozás termelékenysége is fokozható.

A vállalkozások úgy tudják kihasználni a gyors munkavégzés előnyeit, hogy nem kell minőségi kompromisszumot kötniük. A Dryzone vízszigetelő krém hatékonyságát független angol, német és magyar minőségügyi szervezetek is tanúsították, illetve saját kísérletek is igazolták, hogy valóban hatásosabb, mint a hagyományos felszálló nedvesség elleni utólagos falszigetelések.

 • Tervezhető anyagszükséglet – A Dryzone vízszigetelő krém használatakor könnyű elkészíteni az árkalkulációt, mivel a szükséges szigetelőanyag mennyisége előre és pontosan meghatározható.
 • Veszélytelen: A Dryzone vízszigetelő krém nem maró hatású, nem tűzveszélyes és nem nyomás alatt kell injektálni, ezért jobban megfelel a munka- és egészségvédelmi előírásoknak.
 • Rendezett munkaterület: A szigetelő krém nem folyik szét, és nem jut át a szomszédos falakba/helyiségekbe.

A megrendelő számára is előnyt jelent, ha utólagos vízszigetelésre Dryzone szigetelőkrémet használ

A Dryzone vízszigetelő krémmel gyorsabban és egyszerűbben elvégezhető a szigetelési munka, mint a hagyományos injektálással és a munkával járó rendetlenség is rövid ideig tart.

A bérlemények esetében a tulajdonosnak rendszerint cserelakást kell biztosítania a bérlőnek, ha a munka egy napnál több időt vesz igénybe. A Dryzone használatával az egyébként két napos munkát is el lehet végezni egy nap alatt, ezzel jelentős szálloda költségeket takaríthatunk meg a tulajdonosnak vagy a lakásszövetkezetnek.

A Dryzone vízszigetelő krém oldószermentes, ezért nincs zavaró szaga, mint néhány hagyományos injektáláshoz használt szigetelőanyagnak.

Egészség- és munkavédelem

A Dryzone utólagos szigetelőkrém kifejlesztésekor a maximális hatékonyság mellett az egészségvédelem és munkabiztonság elsődleges szempont volt. Ezért a Dryzone nem mérgező, nem maró és nem tűzveszélyes.

Környezetvédelem

A Dryzone vízszigetelő krém fejlesztői elhivatottan dolgoztak azon, hogy a Dryzone minél kisebb nyomot hagyjon a környezeten. A Dryzone szigetelőkrém alacsony toxicitású, magas hatóanyag koncentrációjú utólagos szigetelés, mely csomagolásához újszerű, környezetbarát fóliát használunk.

A Dryzone vízszigetelőkrém csomagolása

Ennek eredményeként sokkal könnyebb termékkel és kevesebb csomagoló anyaggal számolhatunk, mint az egyéb felszálló nedvesség elleni utólagos szigetelési rendszereknél.

Egységnyi anyagmennyiségre eső csomagolóanyag-mennyiségek összehasonlítása
  Dryzone Hagyományos vegyi szigetelés (koncentrátum) Hagyományos vegyi szigetelés (oldat)
100m 40 cm vastag fal kezeléséhez szükséges mennyiség (a csomagolással együtt) 17.1 Kg 51.7 Kg 269.0 Kg
100m 40 cm vastag fal kezeléséhez szükséges mennyiség csomagoló anyaga (a dobozzal együtt) 1.08 Kg 2.13 Kg 9.88 Kg

A Dryzone vízszigetelő krém koncentrált összetétele miatt a szállítási költségek és az egyéb járulékos költségek jelentősen csökkennek. Mint ahogy a fenti táblázatból is látszik, a Dryzone szigetelő krém sokkal kisebb mennyisége elegendő egy adott falszakasz utólagos vízszigeteléséhez, mint a felszálló nedvesség elleni hagyományos injektálásos eljárások esetében szükséges mennyiség.